Matematik

Hjælp til differentiering - SRP

16. december 2013 af hug,go (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kloge mennesker

Jeg er i gang med at skrive SRP om epidimier og skal lave en redegørelse for SIR modellen. Jeg har okay styr på modellen, men har problemer med udledningen af formlerne. Jeg er kommet frem til følgende formel for S(t):

S(t+?t)-S(t)=-a*S*I

og skal vide hvordan jeg differentierer den til ligningen:

S'(t)=-a*S(t)*I(t)

Det eneste de skriver i det jeg kan finde om SIR modellen på nettet er at man lader ?t gå mod 0. Men jeg tænker at det ikke helt er nok, og at jeg skal vise hvordan den differentieres


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Stealex (Slettet)

Det skal lige siges at det spørgsmålstegn der hele tiden er før t, er delta. Altså en lille trekant :)


Svar #2
16. december 2013 af hug,go (Slettet)

#1 Det er selfølgelig korrekt. Og se bort fra "?" i den første ligning


Svar #3
16. december 2013 af hug,go (Slettet)

come on mennesker. Er der ikke nogen der kan finde ud af lidt differentialregning;) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Har du så ikke snarere

S(t+Δt) - S(t) = -a·S·I·Δt    ?

Man finder da differenskvotienten

(S(t+Δt) - S(t)) / Δt = -a·S·I

og venstresiden konvergerer mod S'(t), når Δt går mod 0.


Svar #5
16. december 2013 af hug,go (Slettet)

#4 Jo, jeg manglede også Δt tilsidst i ligningen. Men er det det eneste man skal skrive?


Skriv et svar til: Hjælp til differentiering - SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.