Kemi

Atom

16. december 2013 af Kaathx3 (Slettet)

Hej jeg er totalt blank og skal til eksamen i morgen

hvordan udregner jeg protroner og neutroner i kerenen?? og skal forklares ud fra et periodisk system??

hjælp

Vedhæftet fil: periodiskesystem.gif

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af sappr (Slettet)

Grundstoffets nummer i det periodiske system (atom nummer) er det samme som det antal protoner det har i kernen. Dets vægt er ca. det samme som summen af kernepartikler(protoner + neutroner) da elektroner vejer så lidt man kan se bort fra dem. Dette betyder at du har (atom nummer - vægt ) = neutron antal. 

Et par eksempler

Brint:

Atomnummer = 1, antal protoner = 1.

vægt = 1, antal neutroner (1-1) = 0.

Helium:

Atomnummer = 2, antal protoner = 2

Vægt = 4, antal neutroner (4-2) = 2.


Svar #2
16. december 2013 af Kaathx3 (Slettet)

Mange tak!
Ved at dø over eksamen

Skriv et svar til: Atom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.