Fysik

Fysik opgave !!

16. december 2013 af budaaaa (Slettet)

nogen der kan hjælpe  med denne opgave ??? 

 8. Fysiklærer-Anders vil gerne fremstille et julelys med en grøn, rød og en gul pære. Den grønne pære er 1  Ω, den røde pære er 2 Ω og den gule pære er 3 Ω. Kæden får en spænding på 5 V. 

a) Hvordan skal han sammensætte kæden så den lyser mest.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af peter lind

parallelt Så får du mest strøm gennem pærerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2013 af hesch (Slettet)

Du skal have størst mulig effekt afsat i pærerne.

P = U * I,    I = U / R   =>            ( indsæt 2. ligning i 1. ligning )

P = U2 / R

U er konstant   ( 5V ) , så P bliver størst, når R er mindst.

Prøv at regne på kædens samlede modstand, når pærerne seriekobles eller parallelkobles.

#1:  Det er jo "facit", ikke lektiehjælp.


Svar #3
16. december 2013 af budaaaa (Slettet)

ja tak ! men jeg behøver da ikke at regne på den samlede modstand 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2013 af hesch (Slettet)

Næ, men når man ikke kan se det intuitivt, må man jo gribe til at regne det ud ( du har altså stillet et spørgsmål ).

Der findes andre måder at regne det ud på, du kan vælge frit.


Svar #5
16. december 2013 af budaaaa (Slettet)

# 1

Vil kæden ikke lyse mest i en seriekobling ?? det vil den i følge mine resutater. Eller tager jeg fejl. 


Svar #6
16. december 2013 af budaaaa (Slettet)

nevermind ! har fundet ud af det :) 


Skriv et svar til: Fysik opgave !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.