Matematik

SRP - Omar Khayyams ligning hjælp

16. december 2013 af Mary2002 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

Jeg er igang med at skrive min SRP, og jeg har ikke særlig meget tid tilbage, jeg har emnet Arabisk matematik og jeg har fagene Mat A og His A. Jeg er igang med min analyse, men jeg er gået i stå fordi i min anden del af analyse så skal jeg gøre følgende:
Vis herunder at Omar Khayyams procedure til løsning af den første type af treledede ligninger svarer til at løse ligningen x3+p2x=p2q ved at bestemme skæringspunktet mellem parablen py=x2 og cirklen (x-q/2)2+y2=(q/2)2, der ikke er toppunkt i parablen. 

Jeg skal tage udgangspunkt i bogen "Kilder og Kommentarer til ligningernes Historie.

Er der nogen der har tilfældigvis løst denne opgave, som gerne vil hjælpe mig? Jeg vil være meget taknemmelig hvis der en der kan hjælpe mig, jeg er ikke så god til matematik, har faktisk svært ved matematik og jeg forstår slet ikke hvordan jeg skal løse den.

 


Skriv et svar til: SRP - Omar Khayyams ligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.