Matematik

Udregning privat nøgle RSA

17. december 2013 af Imhere (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har primtallene p og q henholdsvis  71 og 53, hvilket giver n=3763

phi(n)=3640

har endvidere valgt, at min nøgle kommer til at hedde:

K=3763,23

da 23 ikke er divisor i 3763 og samtidig er et primtal, så der ikke findes divisorer for 23.

jeg skal nu beregne den private nøgle:

bruger først euklids algoritme forlæns:

3640=23*158+6 -> 5=5*1+0

og nu baglæns

1=1*6+(-1)*5=1*6+(-1)*(23-3*6)=(-1)*23+4*6=(-1)*23+4*(3640-158*23)=4*3640-633*23

altså ud fra bezouts identitet er s=4 og t=-633

forstår ikke hvorfor jeg får et negativt tal, kan dette være rigtigt, for kan ikke komme videre i min dekryptering....


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af peter lind

Du skal finde tal d og k så e*d+k*t = 1 hvor e og t er kendte. Da e og t er større end 1 må nødvendigvis en af tallene d og k være negative. Man kan ikke på forhånd sige hvilken så det er ikke ualmindeligt at man får et negativt Da man regner modulo t vil en addition af t til tallet kunne bruges


Svar #2
17. december 2013 af Imhere (Slettet)

Har nu prøvet at dekryptere, men ingen af de to koefficienter giver den korrekte dekryptering..


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2013 af peter lind

Jeg har kontrolleret efter og de -633+3640 giver en korrekt værdi for d, så du må have en regnefejl et eller andet sted


Svar #4
17. december 2013 af Imhere (Slettet)

Jeg har nu prøvet 2286^(3640-633) (mod 3763), hvilket burde give 514=0514, men derimod giver 3170...


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2013 af peter lind

Du har lavet en fejl et eller andet sted; men ud fra det du skriver kan jeg ikke se hvor


Skriv et svar til: Udregning privat nøgle RSA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.