Matematik

Reducer

17. december 2013 af dietrich

Jeg har vedlagt et dokument, hvor jeg har reduceret et udtryk så meget jeg kan, det ville være rigtig dejligt hvis der var en der kunne hjælpe mig færdigt med opgaven.

Tak på forhånd!

  

Vedhæftet fil: Reducer.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
17. december 2013 af PeterValberg

tælleren:

3(a+b)-6b = 3a+3b-6b = 3a-3b = 3(a-b)

så kan du sikkert selv herfra

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. december 2013 af dietrich

mange tak! Kan det så godt passe at resultatet bliver 3/(a-b) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke resultatet. Det ville jo medføre, at -6b/(a2-b2) = 0 .

Reducer

3/(a-b) - 6b/(a2-b2)

Tag nu den reducerede tæller i #1 og divider med nævneren (a+b)(a-b) og forkort en fælles faktor ud.


Svar #4
17. december 2013 af dietrich

Kan det så passe at resultatet bliver 3/(a+b) da man forkorter med (a-b) både i tæller og nævner?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Man skal medtage forbeholdet a-b ≠ 0 .


Svar #6
17. december 2013 af dietrich

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.