LaTeX

Billede på forsiden i LaTeX

14. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)
Ja overskriften er jo ret sigende. Hvordan gør jeg det? Mit billede er i jpg-format. Jeg har denne preamble

\\documentclass[a4paper,12pt,titlepage]{report}
\enewcommand{\\thesection}{\\arabic{section}}
\\usepackage[danish]{babel}
\\usepackage[ansinew]{inputenc}
\\usepackage[T1]{fontenc}
\\begin{document}
\\title{Emnet}
(Her skal billedet være!)
\\author{mit navn}
\\date{dato}

og vil gerne indsætte billedet som indikeret.

Brugbart svar (2)

Svar #1
14. november 2005 af sigmund (Slettet)

Prøv følgende:

\\documentclass[a4paper,12pt,titlepage]{report}
\enewcommand{\\thesection}{\\arabic{section}}
\\usepackage[danish]{babel}
\\usepackage[ansinew]{inputenc}
\\usepackage[T1]{fontenc}
\\usepackage{graphicx}
\\begin{document}
\\title{Emnet
\\vspace{2cm}
\\begin{figure}
\\centering
\\includegraphics[width=.7\\textwidth]{billede}
\\end{figure}}
\\author{mit navn}
\\date{dato}
\\end{document}

Her bliver billed-filen 'billede' sat ind. Bredden er 0.7 gange tekstbredden, og afstanden fra \\title{} ned til billedet er 2cm. Hvis du beholder filen som .jpg, så kan du kun kompilere med pdflatex. Hvis du vil compilere med latex, skal du konvertere filen til .eps. Der findes værktøjer til dette. Søg efter 'jpg2eps' eller 'jpgtoeps' på google.com.

Svar #2
15. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)

Jeg har nu

\\documentclass[a4paper,12pt,titlepage]{report}
\enewcommand{\\thesection}{\\arabic{section}}
\\usepackage[danish]{babel}
\\usepackage[ansinew]{inputenc}
\\usepackage[T1]{fontenc}
\\usepackage{graphicx}
\\begin{document}
\\title{Emnet}
\\vspace{2cm}
\\begin{figure}
\\centering
\\includegraphics[width=.7\\textwidth]{Ethics.jpg}
\\end{figure}
\\author{mit navn}
\\date{dato}
\\maketitle
\\end{document}

Jeg bruger pdflatex, og billedet bliver ganske fint sat ind. Men det står øverst på min forside. Hvordan placerer jeg det under selve titlen, i samme rækkefølge som det står i koden?

Brugbart svar (2)

Svar #3
16. november 2005 af sigmund (Slettet)

Du skal sætte

\\vspace{2cm}
\\begin{figure}
\\centering
\\includegraphics[width=.7\\textwidth]{Ethics.jpg}
\\end{figure}

ind imellem {}, sådan at der står \\title{\\vspace{2cm}...}. Således bliver billedet sat sammen med titlen, med en lille afstand mellem titel og billede.

Brugbart svar (2)

Svar #4
16. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Som sigmund gør opmærksom op, skal du først have konverteret dit billede til eps-format; en vejledning til hvordan dette gøres, kan findes på

http://texperten.dk/docs/note.pdf

Hvis du er interesseret, kan jeg godt indsætte TeX-koden til den forside, som vi har brugte i vores sidste gruppeaflevering i fysik. Hvis du skriver din e-postadresse, kan jeg også sende det til dig.


Svar #5
16. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)

#4 Det må du meget gerne. Min mail er [email protected]

Svar #6
16. november 2005 af Fejl 40 (Slettet)

Jeg har nu

\\documentclass[a4paper,12pt,titlepage]{report}
\enewcommand{\\thesection}{\\arabic{section}}
\\usepackage[danish]{babel}
\\usepackage[ansinew]{inputenc}
\\usepackage[T1]{fontenc}
\\usepackage{graphicx}
\\begin{document}
\\title{Emnet
\\vspace{2cm}
\\begin{figure}
\\centering
\\includegraphics[width=.7\\textwidth]{test.ps}
\\end{figure}}
\\author{mit navn}
\\date{dato}
\\maketitle
\\end{document}

Og billedet bliver stadig sat øverst. Hvad er der med det?

Brugbart svar (2)

Svar #7
16. november 2005 af sigmund (Slettet)

Hvis du skriver [h] lige efter (og på samme linje) \\begin{figure}, så virker det.

Skriv et svar til: Billede på forsiden i LaTeX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.