Matematik

Cirklens ligning

18. december 2013 af annavr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe mig med at forklare hvorfor en cirkel kan udtrykkes:

x2+y2 = r2

Det skal bruges til at forklare at cirklen er et speciel tilfælde af en ellipse


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af peter lind

Det må du da have haft om tidligere. Den generelle form for cirklens ligninger (x-a)2+(y-b)2 = r2 hvor (a, b) er centrum for cirklen og r er radius. Den udtrykker blot definitionen at det er mængden af punkter, der har afstanden r fra centrum


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2013 af mathon


                        (x - c1)2    (y - c2)2
                       ----------- + ---------- = 1         er ellipsen med centrum i C(c1;c2), den halve storakse a
                            a2              b2                  og den halve lilleakse b

som for a2 = b2 = r2

giver

                       
                       (x - c1)2 +  (y - c2)2  = r2       er cirklen med centrum i C(c1;c2), og  radius r

som med centrum C(0;0)
er cirklen
                       x2 +  y2 = r2  
 


                                   


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.