Matematik

Ligninger

19. december 2013 af Joansc (Slettet) - Niveau: 7. klasse

.. Moren siger til sønnen, for 2 år siden var jeg fire gange så gammel som dig, og om 2 år er jeg kun 3 gange så gammel som dig ....

hvor gammel er Peer og hans mor ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. december 2013 af SuneChr

mor er (i dag) x år
søn er (i dag) y år

 (I)  x - 2   =  4·(y - 2)
(II)  x + 2  =  3·(y + 2)


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. december 2013 af 123434 (Slettet)

Morderens for år 2 år siden var 4 gange så høj som Peers

x-2=4*(x-2)    V  x-2=4x-8

x+2=3*(x+2)  V  x+2=3x+6

x-2=4x-8

x+2=3x+6

x-2-(x+2)=4x-8-(3x+6)

x-2-x-2=4x-8-3x-6

-4=x-14

x=10

For 2 år siden var Peer:10-2=8 år

Moderen var for 2 år siden=4*10-8=32 år

om 2 år er Peer:10+2=12 år

Moderen er om 2 år:36 år


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2013 af 123434 (Slettet)

1# Undskyld så ikke dit svar


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. december 2013 af Krabasken (Slettet)

#3

- Så ikke, hun var morder . . .

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2013 af 123434 (Slettet)

4# Det håber jeg ikke, at hun er. Min stavefejl.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.