Matematik

Vektorer

19. december 2013 af 8700ralf (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har en opgave som skal løses, er dog ikke helt sikker på at jeg forstår spørgsmålet helt. Håber der er nogen der kan bidrage med lidt forståelse, da jeg er sikker på det formentligt er ganske simpelt.

bestem alle vektorer vinkelret på (1,2,3,4).

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

(1,2,3,4) • (x1,x2,x3,x4) = 0


Svar #2
19. december 2013 af 8700ralf (Slettet)

Hvad vil du så vælge at isolere ligningen i forhold til? Jeg er med på at udtrykket kan ændres fra

(1,2,3,4) • (x1,x2,x3,x4) = 0

til følgende

1•x+ 2•x2+3•x3+4•x= 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Der er tale om et ligningssystem med 1 ligning og 4 ubekendte. Løsningsmængden er et underrum af dimension 3 i det 4-dimensionale vektorrum. Ligningen angiver ligningen for dette underrum.


Svar #4
19. december 2013 af 8700ralf (Slettet)

Så dette ville være den fuldstændige løsning for dette underrum?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen

x1 = -2x2 -3x3 -4x4 , x2,x3,x4R ,

er en parameterfremstilling for løsningsmængden til den oprindelige ligning. Man kan også skrive

L = { (x1,x2,x3,x4) ∈ R4 | x1 = -2x2 -3x3 -4x4 }


Svar #6
19. december 2013 af 8700ralf (Slettet)

yes okay så er jeg 100% med ! 

Mange tak for din hjælp, sætter virkelig pris på den :)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.