Fysik

Skråt kast !

19. december 2013 af GP5049 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med SRP. Jeg skal i min opgave finde hastigheden v0 og vinklen alfa. Jeg lavede et forsøg som bestod af:

1 lodret kast op - for at finde hastigheden af kuglen

1 skråt kast - for af finde hastigheden af kuglen igen

lodret kast: hastigheden = 4,87 m/s

skråt kast: hastighed = 5.48 m/s

Jeg havde sagt vinklen til at være 35 grader, og beregnede til at være 35 grader.

Nu er jeg nået til diskussion dele og jeg ved overhovedet ikke hvad jeg skal diskutere ??

nogen har idéer?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan bestemte du hastigheden v0 i de to forsøg? Hvad er formålet med forsøget?

Det er fint, at vinklen blev beregnet til det, du havde sagt den skulle være. Hvordan blev vinklen bestemt? Hvad er der målt i forsøget?


Svar #2
19. december 2013 af GP5049 (Slettet)

Ups, fik vinkel til at være 38 grader ikke 35.

Lodret kast:

v0 = √2gh2 

skråt kast:

√(1/2*g)/(A*(cos(alfa))^2 = v0


Svar #3
19. december 2013 af GP5049 (Slettet)

I forsøget havde jeg sat vinklen til at være 35 grader.

Også har beregnet vinklen til af være 38 grader


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvordan har du så beregnet vinklen? Hvad er A? Hvad er der helt præcist blevet målt?


Svar #5
19. december 2013 af GP5049 (Slettet)

Funktionen er: y= A*x^2+B*x+C (parabel)

også ved hjælp af sinus og cosinus er jeg kommet frem til:

alfa= tan^-1 (B)


Svar #6
19. december 2013 af GP5049 (Slettet)

A er -0,002105

B er 0,7975


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvor har du så A og B fra?


Svar #8
19. december 2013 af GP5049 (Slettet)

Da jeg lavede forsøget optog jeg det også, også smed jeg videoen ind i en program ved navn LoggerPro, også mærkerede jeg kuglen. også spyttede programmet A, B og C ud


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du har selvfølgelig undersøgt hvor nøjagtigt alt det er bestemt?


Svar #10
19. december 2013 af GP5049 (Slettet)

hvad mener du? 

jeg har prøvet at gøre mit bedste da..:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Tager du i dit forsoeg hensyn til luftmodstand? du ka diskutere hvad resultatet ville vaere hvis du regner med luftmodstand. Endvidere kan du diskutere hvad der ville ske, hvis der ikke var tale om et konservativt felt .

Skriv et svar til: Skråt kast !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.