Matematik

matematik mærkelig opgave

21. december 2013 af Missperfec (Slettet)

heej

har virkelig brug for hjæpl til denne opgave! den er vedhæftet som fil.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2013 af peter lind

Find rumfanget af cylinderen udtrykt ved s og r.

Brug formlen i opgaven til at finde rumfanget af keglen.

Adder de 2 udtryk og brug at resultatet er rumfanget er rumfanget af tragte.

isoler s

Find overfladen af tragten og erstat s i resultat med det ovenfor fundne udtryk for s


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Rumfangcyl = π*r2*s...........Rumfangkegle = π*r2*h/3 = (2/3)*pi*r3

Tragtens rumfang = π*r2*s + (2/3)*π*r3 = 40............s = (40 - (2/3)*π*r3)/(π*r2) = 40/(π*r2) - (2/3)*r

Overfladecyl = 2*π*r*s = 2*40/(r2)-2*π*(2/3)*r2

Overfladekegle = π*r*√(5)

Overflade tilsammen: π*(√(5)-4/3)*r2+80/r

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den opgave fik du jo gennemgået i detaljer i går i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1425454#1425506


Svar #4
21. december 2013 af Missperfec (Slettet)

#2

hvorfor divider du h med 3 ? Sådan lyder formlen jo ikke?


Svar #5
21. december 2013 af Missperfec (Slettet)

#3 

Jeg forstår den stadig ikke! bliver nød til at have den mere detaljeret! synes der mangler noget i de forklaringer jeg fik, for nogle af formlerne forekommer pludseligt...


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2013 af Krabasken (Slettet)

De formler, der "forekommer pludseligt" er dem, der er givet i opgaven.

De andre regner man sig til, som du kán se.

Hvad er det, du ikke forstår - for det er der jo altsammen?


Svar #7
21. december 2013 af Missperfec (Slettet)

Det her

(40 - (2/3)*π*r3)/(π*r2) = 40/(π*r2) - (2/3)*r

For er med så langt til det du sætter de kendte formler sammen, men når du skal isolerer s i udtrykket, kan du vise mig mellemregninger? 


Svar #8
21. december 2013 af Missperfec (Slettet)

Og hvor forsvinder 2 tallet fra cylinderens formel?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvert led i parentesen (40 - (2/3)πr3) divideres med (πr2) , så man får

s = (40 - (2/3)πr3) / (πr2)  = 40/(πr2)  - (2/3)πr3/(πr2) = 40/(πr2)  - (2/3)r .

Det er vist flere gange i dine andre tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

For cylinderen ganges 2πr med s så man får

Overfladecyl = 2πr·(40/(πr2)  - (2/3)r) = 2πr·40/(πr2) - 2πr·(2/3)r

                                                           = 80/r - (4π/3)·r2


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opgaven, som du regner her, er givet tidligere som en eksamensopgave til STX Mat A, så vi må gå ud fra, at du har de fornødne forudsætninger fra folkeskolen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. december 2013 af Krabasken (Slettet)

π*r2*s + (2/3)*π*r3 = 40

π*r2*s = 40 - (2/3)*π*r3

s = (40 - (2/3)*π*r3) / (π*r2) = 40 / π*r2 - (2/3)*r


Skriv et svar til: matematik mærkelig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.