Matematik

matematik

20. december 2013 af Missperfec (Slettet)

Hej

Har brug for hjælp til at isolerer h i dette udtryk

40=1/3 * *r2*h + 2 *r*h


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2013 af SuneChr

40  =  1/3·r2·h + 2·r·h
Sæt h udenfor en parentes
og dividér med parentesen på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2013 af mathon


                     40 = (1/3)• r2•h + 2 •r•h              multiplicer med (3/h)

                     120/h = r2 + 6r

                      r2 + 6r - (120/h) = 0                  hvoraf r kan beregnes af 2.gradsligningen      

                      r = -3 ± √(9+(120/h))


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2013 af SuneChr

Det var da vist h , der skulle isoleres.
 


Svar #4
20. december 2013 af Missperfec (Slettet)

Ja det er h som skal isoleres,

#1 er ikke med på hvad du mener med at sætte h ud for en parantes? Altså der er jo som du ser to h'e?

Kan du uddybe?


Svar #5
20. december 2013 af Missperfec (Slettet)

Ups den rigtige ligning er :40=1/3 *PI *r2*2*r + 2 PI *r*h


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Skriv formlen mere klart

40 = (π/3)r2·2r + 2π·r·h 

Isoler leddet 2π·r·h og divider så med (2π·r) .


Svar #7
20. december 2013 af Missperfec (Slettet)

..


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt fremgangsmåde. Der skal parentes omkring 2π·r i brøkens nævner på venstre side.


Svar #9
20. december 2013 af Missperfec (Slettet)

#8

Kan du hjælpe mig lidt igang med dette spørgsmål?

Det hænger sammen med det du lige har hjulpet med:

a) Gør rede for, at tragtens overflade O som funktion af r kan beskrives ved

O(r) = Pi(sqrt(5)-4/3)*r^2+80/r

Da det er en tragt ved jeg at cylinderen ikke har bund

(tragten består af en kegle og en cylinder)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du bliver nødt til at formulere hele opgaven, eller give en henvisning (link) til, hvor hele opgaven er formuleret.

Tragten består vel så af keglens og cylinderens krumme overflader.


Svar #11
20. december 2013 af Missperfec (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=999383


Svar #12
20. december 2013 af Missperfec (Slettet)

#10


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Her er et link til den originale opgave. Det er Opg 15 i dette opgavesæt

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Matematik/100601_mat_A_stx.ashx

Der har du jo også de formler, der skal benyttes. Cylinderens krumme overflade udfoldes til et rektangel med siderne s og 2πr . Derfor er det samlede overfladeareal

O = 2πr·s + πr√(r2 + (2r)2

og rumfanget er

V = πr2·s + (1/3)·πr2·2r = πr2·s + (2π/3)·r3 = 40

Heraf isoleres cylinderens højde s, der så indsættes i O.


Svar #14
20. december 2013 af Missperfec (Slettet)

det har jeeg gjort, s er det vi kaldte h i opgaven foroven og isolerede?
og ud fra opgavebeskrivelsen er h i keglen =2*r
Men hvordan får jeg det til at se ud som den står i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Af udtrykket for V får man så

s = 40/(πr2) - (2/3)r

der så indsættes i udtrykket for O:

O = 2πr·s + πr√(r2 + (2r)2) = 2πr·s + π·(√5)·r2 

                                       = 2πr·[ 40/(πr2) - (2/3)r ] + π·(√5)·r2 

                                       = 80/r + π·((√5) - (4/3))·r2


Svar #16
20. december 2013 af Missperfec (Slettet)

#15 

Du bliver nød til at uddybe det lidt mere, d jeg ikke med..

Hvordan opskrev du udtrykket for V på den måde?


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Hvad mener du? Man benytter

πr2·s + (2π/3)·r3 = 40

til at isolere s (som du kaldte h ovenfor og brugte et par timer overfor til at isolere).


Svar #18
20. december 2013 af Missperfec (Slettet)

Den måde du skriver V på er lidt anderledes? Altså hvordan har du forkortet udtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Jo, men du kan vel se, at

(1/3)·πr2·2r = (2π/3)·r3 


Svar #20
20. december 2013 af Missperfec (Slettet)

Nej, altså hvordan får du r^3

Når der står r^2 *2r ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.