Matematik

Omsæt Det Rektangulære Koordinater Til polære koordinater.

21. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

omsæt z1 og z2 til polær repræsention r x ei x θ

z1 = -1+i

z2= 3 i

mellem regninger må meget gerne være med, for jeg har det lidt svært ved at forstå den.

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. december 2013 af peter lind

du må ikke bruge x som gangetegn. Brug i stedet *

hvis z = a+i*b   finder man r af at r2 = a2+b2  Aflæs a og b af dine tal og brug formlen.

Efter at du har fundet r kan du finde θ af cos(θ) = a/r og sin(θ) = b/r

Hvis du afsætter punktet i et koordinatsystem kan du se i hvilken kvadrant θ ligger. I de to eksempler du har kan du faktisk finde θ alene ved at indsætte i koordinatsystemet.


Svar #2
21. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)

ok jeg har fået θ til 3π / 4 i Z1, hvordan skal jeg vide om jeg skal lægge til eller træk fra for at få det rigtige resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2013 af peter lind

Din værdi af θ er korrekt. Trække fra eller lægge til hvor ?


Svar #4
21. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)

til θ. for den ligger på den 2. kva.


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. december 2013 af peter lind

Du har både cosinus og sinus, hvilket giver en entydig værdi, hvis man ser bort fra de 2π. Det var også for at hjælpe dig med det at jeg foreslog at du afsatte punktet i et koordinatsystem


Svar #6
21. december 2013 af mohammedshahwani (Slettet)

ok mange tak


Skriv et svar til: Omsæt Det Rektangulære Koordinater Til polære koordinater.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.