Matematik

Lidt forskelligt matematik

25. december 2013 af 123434 (Slettet)

(a-b)^2=a^2-b^2

(3-4y)^2=3^2+4y^2-24y

(x+1)(x-1)=x^2+1-2x Er især usikker på om den er rigtig

x^2+1+2x=(1+x)^2

6ap-2p=2p(3a-1)

(2x-3)(x+1)=2x*x-3*x+1*x-3*1=2x^2-3x+x-3=2x^2-2x-3

6x+1>2x+5

6x+1-1>2x+5-1

6x>2x+4

6x-2x>4

4x>4

4x/4>4/4

x>1

Kan I spotte nogle fejl?

Tak på forhånd og god jul


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. december 2013 af lfdahl (Slettet)

Ligning nr. 

1, 2, 3, 6

er fejlbehæftede:

1. (a - b)2 = a2 + b2 - 2ab

2. Midterste led skal være 16y2

3. (x+1)(x-1) = x2 - 1

6. (2x-3)(x+1) = 2x2 -x - 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. december 2013 af lfdahl (Slettet)

Tak, du ønskes også en glædelig Jul


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. december 2013 af LeonhardEuler

#0

Jeg tror efterhånden, at du er en erfaren studieportalsbruger, så vil du ikke være sød og benytte noge af de funktioner der er til rådighed?

For eksempel 

l:  (3-4y)^2=3^2+4y^2-24y 

ll:  (3 - 4y)2 = 32 + 4y2 - 24y

Og nu vi kommer til det, så er du også velkommen til at skrive dine ligninger op med nummer, for man kan næsten ikke finde hoved eller hale i din uorganiserede tekst. 

Skriv sådan her:

1. (a - b)= a2 + b2 -2ab

2. (3 - 4y)= 32 + 16y2 - 24y

3. (x + 1)(x - 1) = x2 - 1

4. x2 + 12 + 2x = (1 + x)2

5. 6ap - 2p = 2p(3a - 1)

___

Husk dette er for hjælpe hjælperne - den sætning lød vist en anelse underlig, men såfremt du forstår hvad jeg mener. Men ellers også glædelig jul til dig!


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg kan helt bakke om om forslaget i #3. Jeg har selv tidligere tilrådet trådstarter at gøre brug af redigeringsfaciliteterne i tekstboksen til at gøre indholdet mere læseligt og overskueligt.

Se https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1407706

Og rigtig Glædelig Jul til alle.


Skriv et svar til: Lidt forskelligt matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.