Matematik

simpel reducering

13. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej, denne opgave er en simpel reducering, men jeg sidder fast, da jeg synes, der er flere forskellige måder man kan reducere denne på, og få flere forskellige facit!

p3 - 4p / p2 + 2p

Jeg har prøvet dette:

p(p2 - 4) / p(p + 2)

og nu ved jeg ikke, hvordan jeg skal komme videre...


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en kvadratsætning

a2 - b2 = (a+b)(a-b)

til at omskrive faktoren p2 -4 i tælleren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg fik den bare til

p/-6?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er galt efter linie 2. Man skal faktorisere tælleren som nævnt i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2013 af 123434 (Slettet)

(p+2)^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Reducer i stedet for at gætte.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2013 af 123434 (Slettet)

(p2-4)=(p+2)(p-2)?

Er jeg ikke galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er da korrekt. Normalt vil man skrive

p2 -4 = (p+2)(p-2)

Lær at bruge redigeringsfaciliteterne her i teksboksen. Brug knappen x2 for indeks, x2 for eksponent, og brug knappen Ω til at indsætte matematiske symboler og græske bogstaver.


Svar #8
14. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Men mit regnestykke hedder ikke

p2-4 ?

Jeg kunne godt tænke mig hjælp til mit spørgesmål, tak :)


Svar #9
14. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Er det korrekt antaget, hvis mit facit bliver p(p-2) / p

eller skal det bare reduceres til:

p-2

Ved nemlig ikke, om jeg også på lade p'erne gå ud med hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jo. p er jo en faktor i både tæller og nævn er, og det reduceres derfor til p-2 .

(p3 - 4p) / (p2 + 2p) = p·(p2 -4) / (p(p+2)) = p(p+2)(p-2) / (p(p+2)) = p-2 


Skriv et svar til: simpel reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.