LaTeX

Titel-referencer fra .bib-fil hvori der benyttes hævet/sænket skrift

29. december 2013 af stranddart (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der ved hvordan man refererer til sin .bib-fil hvis der i referencen-titlen skrives med hævet/sænket skrift.

Jeg kan ikke compile, så går ud fra, at jeg mangler en package eller kommando.

Mvh. Simon


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2013 af daleif (Slettet)

Det vil nok være en idé at du lige poster et eksempel på hvad det er for noget kode du bruger. Det vil også være en god idé at citere den fejl du får.

Ellers er det ret svært at hjælpe når fejlen kan ligge 117 forskellige steder

Svar #2
29. december 2013 af stranddart (Slettet)

Jeg vil refere til titlen "Modeling O2 transport as an integrated system limiting V(O2MAX)", men jeg kan ikke compile. Den giver fejlen; "Package inputenc error: Unicode char \u8:â"?


Svar #3
29. december 2013 af stranddart (Slettet)

Og ovenstående (O2 og V(O2)max er skrevet med subscript.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2013 af daleif (Slettet)

Fejlen taler mere om at du har unicode fejl. Hvilken option har du til pakken inputenc? Og er du sikker på at din bil fil er i samme encoding.

Er du sikker på at fejlen er præcis den linie?

Præcist hvad står der i din bib fil I den title indgang?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2013 af daleif (Slettet)

Det er altså meget meget svært at hjælpe uden kode

Svar #6
29. december 2013 af stranddart (Slettet)

Min inputenc:

\usepackage[utf8]{inputenc}

Min bib-fil er en eksporteret Mendeley-fil af typen BibTex (*.bib), som plejer at fungere.

Derudover har jeg prøvet at benytte denne:

\usepackage[version=3]{mhchem} og skrive \ce{O2} i .bib-filen.

Når jeg compiler melder den:

Package inputenc Error: Unicode char \u8:â?? not set up for use with LaTeX \newblock {Modeling Oâ??
Package inputenc Error: Unicode char \u8:â?? not set up for use with LaTeX ...rt as an integrated system limiting V(Oâ??
Overfull \hbox (15.95804pt too wide) in paragraph


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. december 2013 af daleif (Slettet)

Præcist hvad står der i bib filen, åbn bib filen med dinnlatex editor.

Hvad siger din editor om encodingen af bib filen? (Texmaker og texstudio kan fortælle hvis det er en anden encodingen end editoren normalt arbejder med)

Præcist hvad står der i title linie.

Jeg kender ikke mendeley, så jeg ved ikke hvilken encoding den exporterer i.

Svar #8
29. december 2013 af stranddart (Slettet)

Den går bare lige på og hårdt - ingen kommandoer eller noget som helst - hvis det er det du tænker på. Alt hver der står er:

@article{DiPrampero1992,
abstract = {This article discusses and supports the hypothesis that the limits to whole body Vo2max are multifactorial. At least 4 resistances to maximal O2 flow of physiologic relevance are identified: (1) convective and diffusive transfer of O2 from environment to arterial blood; (2) convective O2 transport by the circulation; (3) peripheral O2 transfer from capillaries to mitochondria; and (4) O2 utilization in the mitochondria. The relative role of these resistances in healthy subjects at sea level amounts to about 0.38, 0.50, 0.06, and 0.06, respectively. However, because of the shape of the O2 dissociation curve of blood, changes of resistance (1) lead to only negligible modifications of the overall O2 flow. Thus the role of convective and diffusive transfer of O2 from environment to arterial blood as limiting factor is negligible. Downstream from the lung, the greatest role (0.70 to 0.80) is played by resistance (2), ie, by the convective transport of O2 by the circulation, the remaining 2 resistances accounting for about 0.10 to 0.15 each. Finally, it must be pointed out again that the above analysis and calculations were based on data on healthy subjects at sea level. It would be interesting to test if and to what extent the above model, can be useful for evaluating the transfer of O2 in pathologic conditions such as those encountered in chronic respiratory diseases and possibly extended to analyze also CO2 output.},
author = {di Prampero, Pietro Enrico},
file = {:Users/simonnoergaard/Biologi/7. semester/Resp.- og kredsl\o bsfys./Artikler/VO2 Max/An analysis of the factors limiting maximal oxygen consumption in healthy subjects.pdf:pdf},
journal = {CHEST Journal},
number = {5\_Supplement},
pages = {188S--191S},
title = {{An analysis of the factors limiting maximal oxygen consumption in healthy subjects}},
url = {http://journal.publications.chestnet.org/article.aspx?articleid=1064998},
volume = {101},
year = {1992}
}

...

Og sådan fortsætter det.

Øverst hvor jeg kan springe mellem åbne dokumenter heddet .bib-filen navn.bib

Det kan være jeg bliver nødt til at ændre filen selv, så "O_(2)" bliver til "O2" - det er jo bare ikke så korrekt at ændre ens kilder!?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. december 2013 af daleif (Slettet)

Det er jo ikke den du henviser til. Der står ikke noget specielt i titlen af denne, specielt ikke noget vedr VO2max


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. december 2013 af daleif (Slettet)

Har du mulighed for at lave en ZIP med det der skal til for at oversætte tingene og så lade os andre få adgang til dette? Jeg tror ikke vi kommer ret meget videre med denne omgang gætværk.

Vi skal bruge præcist title feltet fra den indgang som giver dig fejlen.


Brugbart svar (1)

Svar #11
29. december 2013 af daleif (Slettet)

Ja problemet er at 2 (sænket 2) ikke er supporteret som utf8 tegn af LaTeX, måske fordi det ikke er med som designet tegn i så mange fonte.

Du kan enten anvende \textsuperscript{2} til at skrive det med, eller bruge \ce{O2} som du selv foreslog. Begge dele oversætter uden problemer for mig. Dog kommer 2 meget længere ned med \ce{O2}.

Hvorfor har du dobbelte {{...}} omkring titlen? Er det noget mandaley gør?


Svar #12
29. december 2013 af stranddart (Slettet)

Yes, nu er problemet løst, og det kører. Til gengæld vises der nu ved $\dot{V}_{O2}$ et omega-tegn i stedet for en prik over V. Dét er mærkeligt!

Ja, de dobbelte {{...}} er noget mendeley selv laver når man eksporterer - hvorfor har jeg heller ikke gennemskuet.


Brugbart svar (1)

Svar #13
29. december 2013 af daleif (Slettet)

Smid pxfonts af helvede til. Den er fyldt af fejl og bør ikke bruges.

Generelt skal man passe på med disse templates og brug af ting man ikke forstår.

Jeg ved ikke lige hvad kommentaren

%Tilføjelse af \text(down)arrows

skulle henvise til.


Svar #14
29. december 2013 af stranddart (Slettet)

Den er smidt af helvede til - og det kører problemløst nu. Tusind tak for hjælpen!

Rådene er noteret!


Skriv et svar til: Titel-referencer fra .bib-fil hvori der benyttes hævet/sænket skrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.