Matematik

Ligning

29. december 2013 af Mariammejel (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej,
Er der nogle der kan hjælpe mig med denne ligning?

3x+6 = 2x-4


Og tusind tak ??

P. S jeg går i 7. Klasse

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2013 af lvr34 (Slettet)

3x + 6 = 2x - 4

x + 6 = - 4

x = ...


Svar #2
29. december 2013 af Mariammejel (Slettet)

Tusinde tak

Brugbart svar (1)

Svar #3
29. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Fremgangsmåden i den slags ligninger er:

Læg til, træk fra, gang, dividér - men altid med den samme størrelse på begge sider - indtil du har fået samlet alle udtryk med x på venstre side af lighedstegnet

Reducér evt. på begge sider

Gang eller dividér igen på begge sider. så der kommer til at stå (1)x alene på venstre side

Så har du fundet dit x

:-)


Svar #4
29. december 2013 af Mariammejel (Slettet)

Tusind tak :-)

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.