Matematik

Lidt blandet matematik

29. december 2013 af 123434 (Slettet)

1)

2x+3=6x-4

2x+3-3=6x-4-3

2x=6x-7

2x-6x=-7

-4x=-7

x=-7/-4

x=7/4=1,75

2)

En cylinder har en radius på 2,3 cm og et overfladeareal på 78cm2

a) Hvad er dens højde?

O=2*pi*r*h

78cm2=2*pi*2,3cm*h

h=78cm2/(2*pi*2,3cm)=5,4cm   

b) En anden cylinder med samme overfladeareal har højden 2,7 cm

Bestem dens radius

78cm2=2,7cm*pi*2*r

r=78cm2/(2,7cm*pi*2)=4,6 cm

3) En linje L går gennem punkterne (2,3) og (5,7)

Bestem en linje for L.

(7-3)/(5-2)=4/3

7=4/3x+b

7=4/3*5+b

b=1/3

y=4/3x+1/3

4) En kapital på 4000 kr vokser med 11% pr. år.

Hvad er fremskrivningsfaktoren? 1,11

Hvad er kapitalen efter 6 år?

4000kr*1,116=7481,66kr

12000kr=4000kr*1,11x

12000kr/4000kr=1,11x

3kr=1,11x

x=log(3)/log(1,11)=10,5 år, her ville jeg bare runde op til 11 år

5) Prisen på en flybillet til 2000kr sættes op med 20%

a) Angiv vækstraten

r=vækstrate/den procentvise tilvækst

r=(1,2-1)*100=20%

b) Hvad er fremskrivningsfaktoren? Fremskrivningsfaktoren er 1,2

c) Hvad bliver den nye pris

2000kr*1,2=2400kr

Har aldrig været så godt til mellemregninger-jeg tænkte lidt på, om I kunne forklare fejlene?

Tak på forhånd og nu når vi nærmer os årskiftet, godt nytår.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løsning af ligninger kan du selv kontrollere ved at grre prøve i den oprindelige ligning.

2) En cylinder har normalt både bund og låg. Den samlede overflade består af den krumme overflade plus to cirkler, med mindre andet er angivet i opgaven.

3) Bestem en ligning for L. Kontroller den fundne ligning ved at indsætte de to givne punkter i ligningen.

4) Prøv at formulere de efterfølgende spørgsmål, som du tilsyneladende forsøger at besvare.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. december 2013 af LeonhardEuler

1. Korrekt du kan altid selv prøve efter ...

2. Forkert. Du har ikke indkluderet endefladerne. A \quad = \quad 2 \cdot\pi \cdot{r} \cdot{h} + 2 \cdot\pi \cdot{r^2} \quad = \quad 2 \cdot\pi \cdot{r} \cdot{(h+r)}

3. Korrekt  

4. Korrekt Men jeg forstår ikke hvad du laver i den sidste halvdel ... Du prøver sandsynligvis at beregne tiden for kapitalen vil være 12.000 kr - da ville det også være korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. december 2013 af Krabasken (Slettet)

4) 12000 kr. / 4000 kr. er ikke 3 kr. men 3

:-)


Svar #4
29. december 2013 af 123434 (Slettet)

Tak I 3.

Godt nytår


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Tak - og i ligeste måde til både 1, 2, 3, og 434!

:-)


Skriv et svar til: Lidt blandet matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.