Matematik

Brøk - forkort

29. december 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Hej, 

Hvordan er det lige man forkorter denne brøk: 1/(1-2/5+cosx)? Jeg får selv 3+cosx/5+cosx, men kan ikke finde fejlen.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Som du har skrevet det reduceres det til

1/((3/5) + cos(x))

Skriv udtrykket ordentligt med parenteser og vis dine egne mellemregninger.

Husk, at ved skrå brøkstreg skal der parentes om alle led i tælleren, og om alle led og faktorer i nævneren.


Svar #2
29. december 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Udfra facit skal udtrykket blive (5+cosx)/(3+cosx). 

Jeg har sagt: 1-2/(5+cosx)= (5+cosx)/(5+cosx)-2/(5+cosx) = (3+cosx)/(5+cosx)? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Start med at skrive det oprindelige udtryk ordentligt op. Benyt parenteser som angivet i #1.

Det du skriver nu i #2 er ikke det samme som det, du angav i #0. Hvis du nu mener

1 - 2/(5+cos(x)) er det korrekt som du skriver i #2, da tallet 1 jo forlænges til (5+cos(x)) / (5+cos(x)) .


Svar #4
29. december 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Det oprindelige udtryk er 1/(1-(2/(5+cosx)). Jeg mener det, som jeg skrev i #0, jeg vist grebet opgaven an på en forkert måde. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så er det jo det reciprokke af det udtryk, du har i #2, og derfor er

1/(1-(2/(5+cos(x))) = 1 / ((3+cos(x))/(5+cos(x))) = (5+cos(x)) / (3+cos(x))


Svar #6
29. december 2013 af Jacob12345678910 (Slettet)

Ah, tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Brøk - forkort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.