Kemi

Kemi- protolyse

02. januar 2014 af yuyuyuy (Slettet)

Hej allesammen. Håber nogen kan hjælpe mig med den opgave som jeg har vedhæftet :)

Vedhæftet fil: proto.PNG

Svar #1
02. januar 2014 af yuyuyuy (Slettet)

Skal jeg ikke sige -log(0,5 M) for at beregne pH?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2014 af mathon

alment for en ikke stærk syre S
med protolysegraden 0 < α < 1
og formel koncentration c
gælder:

                                                           S (aq)   +   H2O (l)   <--->   B (aq)   +   H3O+ (aq)
              ligevægtsmolariteter:          (1-α)·c                                 α·c            α·c    

med
              ligevægtsbrøken
                                                                     [B] • [H3O+]
                                                                    ----------------- = Ks
                                                                            [S]

.           
                                                                      (α·c)2
                                                                    ---------- = Ks
                                                                     (1-α)·c

                                                                            α2
                                                                    c • -------- = 10-pKs
                                                                          1 - α

                           
                                                                                                                                                                                         


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2014 af mathon

a)

     som for 0,50 M HSO4- med pKs = 1,92
     giver
                                                                                  α2
                                                                    0,50 • -------- = 10-1,92  og  0 < α < 1
                                                                               1 - α

                                                                     α = 0,144 = 14,4%
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2014 af mathon

b)
     Der tilsættes 400 mL vand:
                                                    fortyndingsfaktor f = ((300 mL) + (400 mL)) / (300 mL) = (7/3)

     Den fortyndede syres
     molaritet
                                                   cfort = c / f = (0,50 M) / (7/3) = 0,21 M

.

     Den fortyndede syres
     protolysegrad:

                                                                                  α2
                                                                    0,21 • -------- = 10-1,92  og  0 < α < 1
                                                                               1 - α

                                                                     α = 0,212 = 21,2%


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2014 af mathon

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1425177

men her mindskes c
hvorfor
                α øges  da 10-pKs = Ks er konstant:
                                                                            α2
                                                                    c • -------- = 10-pKs
                                                                          1 - α

···················

                                                                             α2
                                                                         --------  øges når
                                                                          1 - α

tælleren α2 øges når α øges                                                       
nævneren (1 - α) mindskes når α øges
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2014 af mathon

alment for en ikke stærk syre S  -->  alment for en ikke stærk monohydron syre S


Skriv et svar til: Kemi- protolyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.