Matematik

Løs ligningen f(x)=1

02. januar 2014 af bassas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet funktionen f(x) = 2x - 7
Løs ligningen f(x) = 1

Undersøg om punktet P(100, 193) ligger på grafen f

- hvordan skal jeg løse den ligning? eller skal jeg først opstille en ligning?

er det sådan her? 

 

(x) = 2x - 7 = 1

2x - 7 = 1

2x = 1+7 

x = 4

Er det bare sådan?

men hvor skal jeg indsætte de 100 og de 193


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2014 af Cerebrum (Slettet)

Løs ligning x kan ske ved at solve på lommeregner. Du Vil dermed finde den eller de x'er som giver f(x)=1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2014 af Cerebrum (Slettet)

Desuden ligger punktet på grafen da f(x)=2•100-7=193

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Ja, ligningen er korrekt løst. Der er ingen grund til at bruge lommeregner til den slags simple ligninger, som #1 foreslår.


Svar #4
02. januar 2014 af bassas (Slettet)

takker :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2014 af peterlravn

Undskyld at jeg spørger (det kan godt være at det er helt dumt), men skal man ikke lave ligningen om til en graf?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ligningen kan løses grafisk, hvis det er det, du tænker på? Men det er bestemt ikke nødvendigt for at løse ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. januar 2014 af Cerebrum (Slettet)

Jeg er helt enig Andersen11, med at man løse disse ligninger uden lommeregner, men hvis jeg var i en eksamenssituation, så havde jeg ikke holdt mig tilbage med at løse ligningen på lommeregneren, da det giver samme antal point med eller uden. Desuden vil en lommeregner helt klart være hurtigere til eksamen. Det jo hvad det hele handler om, netop eksamen:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. januar 2014 af SuneChr

# 7  sidste linje er jeg ikke enig i, men langt mere enig i:

non scholae, sed vitae discimus

Danmarks Lærerforenings logo.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2014 af Cerebrum (Slettet)

#8  ja ja, Conveniunt :)


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.