Matematik

brøk ligninger

05. januar 2014 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 8. klasse

2/4x=3/3x+1

hvordan udregnes sådanne brøk ligninger .. step by step

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2014 af SuneChr

Hvis du mener

kan du
forkorte venstresiden og gang derefter over kors.


Svar #2
05. januar 2014 af Laurawedel (Slettet)

tallet 1 står efter brøken

desuden forstår jeg ikke hvad du mener med forkort, man må jo ikke bland alm. tal med X'er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2014 af mathon


                      1           3
                    ----- = ----------              x ≠ 0  og  x≠ -(1/3)                     multiplicer med   2x·(3x+1)  på begge sider
                     2x      (3x+1)

.
                    3x+1 = 3·2x 

                    3x+1 = 6x                        subtraher 3x på begge sider          

                    1 = 3x                             divider med 3 på begge sider og byt venstre og højre side

                     x = 1/3
                    


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2014 af mathon

OK

                      2        3
                    ----- = -----  + 1            x ≠ 0 
                     4x      3x

.

                      1        1
                    ----- = -----  + 1            x ≠ 0              multiplicer med 2x på begge sider
                     2x       x

.

                     1 = 2 + 2x

                     -1 = 2x

                     -(1/2) = x


Skriv et svar til: brøk ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.