Dansk

Genstand, grund og udsagnsled.

07. januar 2014 af CecilieCeciliee (Slettet)
Har jeg lavet det rigtigt? Hvis ikke, vil I så fortælle mig de(t) rigtige svar? :) der skal sættes komma, udsagn, grund og genstandsled. :)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af rakijovic

Hvornår er det til? Der står godt nok 'tirsdag' kradset ned på papiret, men det beviser sådan set ingenting.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2014 af rakijovic

Dette er i øvr. en håbløs opgave, så hvad din underviser har tænkt må guderne vide.

For det første skal I finde genstandsled (hvilket i og for sig går hurtigt; der ér nemlig ikke nogen!) når et gennemgående træk i teksten snarere er forekomsten af foreløbeligt subjekt og subjektsprædikat (omsagnsled til grundled / "kryds inde i bolle"). Allerede i første sætning går det galt. Du følger instruktionerne og konkluderer ud fra disse – meget logisk i øvr. – at det sydligste punkt på Jorden er genstandsled. Dette er imidlertid forkert;

Sydpolen = subjekt (grundled / kryds)

er = verballed / copulaverbum (udsagnsled / bolle)

det sydligste punkt på Jorden = subjektsprædikat (omsagnsled til grundled / "kryds inde i en bolle")

Hverken bogens forfattere eller din underviser har tænkt sig om. Det er muligt at man har forsøgt at "starte blidt" (det er jo, ret beset, "kun" syvende klasse), men denne tekst er ikke en forenkling eller en blød start på grammatisk terminologi; den er blot ugennemtænkt, misvisende og faktuelt pinlig. 

Det samme kan siges om dét at sætte kommaer: en umulig opgave eftersom vi ikke ved hvilket system din underviser, eller for den sags skyld bogens forfattere, sværger til: gammelt komma, 1998- eller 2004-reglerne.

Konfronter din underviser med ovenstående, og hvis vedkommende får en hjerneblødning, skal vedkommende da være noget så velkommen at debattere yderligere med mig på [email protected] eller [email protected].

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2014 af rakijovic

Hmm! Er du sikker på du har forstået opgave/-erne rigtigt? NU jeg er nærmere på halløjsaet, så står der altså "find udsagnsled og grundled sætningerne herunder [; f]ind derefter genstandsled" – dvs. du skal ikke bruge teksten om Sydpolen, men muligvis en tekst der kommer på næste side?

MIn kommentar om "kommaumuligheden" gælder dog stadig.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #4
08. januar 2014 af CecilieCeciliee (Slettet)

Den fortsætter ikke nej. Har sagt til min lærer, at den er lidt forvirrende. :)
Tak for hjælpen ellers. :)

Skriv et svar til: Genstand, grund og udsagnsled.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.