Fysik

Trykket

07. januar 2014 af Massou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner man trykket i vandhanen ud fra hastighed?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2014 af mathon

Vandets dynamiske tryk

                                        pdyn = (1/2) • ρ • v2 = (500 kg/m3) • v2                i enheden Pa

.......................

enheder:
                      kg      m2      kg•m          kg•m       1
                     ----- • ----- = ------------ = --------- • ------ = N / m2 = Pa
                      m3     s2      m2 • s2           s2        m2


Svar #2
07. januar 2014 af Massou (Slettet)

tak

Hvad med hvis jeg gerne vil beregne trykket i vandhanen ud fra hastighed og tværsnitsareal på 9,62 mm2

Og 70 mL pr sekund fra vandhane


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2014 af mathon

    beregning af vandhastighed:
                                                     L • A = V

                                                    v·t • A = V

                                                    v·(1 s) • (6,62·10-6 m2) = 70·10-6 m3

                                                    v = (70·10-6 m3) / ((6,62·10-6 m2) • (1 s)) = 7,28 m/s

 
                                                    pdyn = (500 kg/m3) • v2

                                                    pdyn = (500 kg/m3) • (7,28 m/s)2 = 26499 Pa = 0,265 bar

..........................

        1 Pa = 10-5 bar

       


Svar #4
07. januar 2014 af Massou (Slettet)

Hvor kommer 6,62·10-6 m2 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2014 af mathon

korrektion af tastefejl
 

    beregning af vandhastighed:
                                                     L • A = V

                                                    v·t • A = V

                                                    v·(1 s) • (9,62·10-6 m2) = 70·10-6 m3

                                                    v = (70·10-6 m3) / ((9,62·10-6 m2) • (1 s)) = 7,28 m/s

 
                                                    pdyn = (500 kg/m3) • v2

                                                    pdyn = (500 kg/m3) • (7,28 m/s)2 = 26499 Pa = 0,265 bar = 0,262 atm

..........................

        1 Pa = 10-5 bar

       


                


Svar #6
07. januar 2014 af Massou (Slettet)

Tusind tak

Hvordan kan man regne den om til højden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2014 af mathon


 trykket i en væske
                                          ptotal =      po        +         (1/2)·ρ·v2      +        h·ρ·g
                                                      overfladetryk         dynamiske tryk             statiske tryk


Svar #8
07. januar 2014 af Massou (Slettet)

Det forstår jeg ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar 2014 af mathon

Hvis opgaven går ud på at omregne et rent dynamisk tryk til en rent statisk tryk,
har du
                               (1/2)·ρ·v2      =        h·ρ·g
                              dynamiske tryk             statiske tryk

                                 26499 Pa   = (ρ·g)·h

                                 26499 N/m2   = ((1000 kg/m3)·(9,82 N/kg))·h

                                 26499 N/m2   = (9820 N/m3)·h

                                 h = (26499 N/m2) / (9820 N/m3) = 2,7 m


                            

                            


Skriv et svar til: Trykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.