Matematik

Procentregning

07. januar 2014 af hvadskaljegdoghedde (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvor mange procent har man lagt til/trukket fra, hvis man siger: 200*1,35?

Nogle der kan hjælpe mig med at løse denne opgave? Du må meget gerne forklare hvordan du gør, hvis du kan hjælpe :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. januar 2014 af mikkelveis1995 (Slettet)

200/100*1,35

eller

200/1,35*100 :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2014 af peterlravn

#1. De to stykker giver vist ikke det samme?

Eftersom .35 er den procent som tallet stiger med, må det vel være det? :D

Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2014 af SuneChr

# 0
    200 + 35% af 200
=  200 + 35/100·200
=  200·(1 + 35/100)
=  200·1,35

Svaret må da være 35% af 200, der er lagt til 200 .
Man siger:
(1,35 - 1)·100%  =  35%


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.