Matematik

Moms

07. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Hvis en varer koster 110 kr, når momsen er 25%. Hvad koster den, hvis momsen kun var 10%

(110/1,25)*1,1=ca 96,8 kr(afrundet 97kr)

Er I enig med mig?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2014 af LeonhardEuler

Ja

110 • 1,1/1,25 = 121/1,25 = 96,8


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2014 af SuneChr

Man har
pris uden moms = p
pris incl. 25% moms = p + 0,25·p = 5/4·p
pris incl. 10% moms = p + 0,10·p = 11/10·p
Vi får derfor
5/4·p = 110   ⇒   p = 4/5·110
og dermed
pris incl. 10% moms  =  11/10·4/5·110  =  22/25·110
Det vil så sige, at
88% af prisen, med 25% moms, er lig med prisen, med 10% moms.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. januar 2014 af mathon

eller skrevet
                           ((110 kr)•1,25-1)  •  1,10
                          ----uden 25% moms---
                          ----------med 10% moms ---------                 


Svar #4
08. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Tak, I er mine venner.


Skriv et svar til: Moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.