Matematik

Omskrivning af funktion

08. januar 2014 af Tulmus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Indsæt dn/(dt=r*N(t)*(K-N(t)) (#)  i h'(t)=(-N'(t)/(N(t)^2 og omskriv udtrykket til h'(t)=-rK/(N(t)+r.

Har indtil videre indsat (#) så den nu ser sådan ud h'(t)=-r*N(t)*(K-N(t))/(N(t)^2

Nu ville jeg så ophæve parentsen ved at gange ind i den, men jeg kan simpelthen ikke få det til at ligne det udtryk, som jeg skal have det til at ligne.. 

Nogen der kan hjælpe?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2014 af peter lind

Du skulle hellere forkorte N(t) ud inden du ganger ind. Hvad vil du have det skal være og hhvorfor? Kan vi ikke få hele opgaven?


Svar #2
08. januar 2014 af Tulmus (Slettet)

Jeg oploader den lige. Det er opgave 4 trin 2, jeg er i tvivl om. 

Vedhæftet fil:Fiskekvoter (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2014 af SpringE (Slettet)

Ser ud til at du laver en fejl, når du ganger ind i parentesen.

h'(t) = -rN(t)(K - N(t))/N(t)2

Gang ind i parentesen (og omskriv til to brøker): h'(t) = -rN(t)K/N(t)2 + rN(t)2/N(t)2 = -rK/N(t) + r


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2014 af peter lind

Du bør også omskrive højre side så det kun indeholder h(t)


Svar #5
08. januar 2014 af Tulmus (Slettet)

Mange tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Omskrivning af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.