Kemi

Bioteknologi - Tristearin

08. januar 2014 af Kim777 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået opgaven:

Tristearin er et triglycerid opbygget af tre octadecansyremolekyler (stearinsyre). Det er almindeligt i svinefedt.

A) find sumformlen for tristearin = dette er C(57)H(110)O(6).

B) Beregn tristearins molare masse = dette er 891,48 g/mol

C) Beregn hvor meget 6 M NaOH(aq), der skal bruges til at hydrolysere 1 kg tristearin, og hvor meget propan-1,2,3-triol, der dannes ved denne hydrolyse. 

Denne del har jeg lidt bøvl med..

Jeg har fundet ud af at der er 3 NaOH molekyler og et C(57)H(110)O(6) som dannes til propan-1,2,3-triol altså C(3)H(8)O(3). massen for de 3 NaOH er 134,597 g og massen af C(57)H(110)O(6) er 1000 g som er oplyst, derfor må stofmængden være 1,12 mol og for NaOH 3,37 mol. 

Jeg ved dog ikke hvordan jeg skal komme frem til, hvor meget NaOH jeg skal bruge når koncentrationen af NaOH er 6 M?


Hvis vi indsætter 6 M som stofmængdekoncentrationen og bruger de 3,37 mol fra tidligere er det en volumen på 0,56 for NaOH, men ved ikke helt hvordan jeg kommer videre. 


Eller skal jeg bare sige 3,37 mol/6 M = 0,56 L
Så der skal altså 0,56 L NaOH til at hydrolysere 1 kg tristearin?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af SuzanShaker (Slettet)

Hej. sidder netop med den samme opgave. har du evt. stadig svarene? :))


Skriv et svar til: Bioteknologi - Tristearin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.