Matematik

1. koordinat af matrixproduktet A3v

09. januar 2014 af Flade (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Kan nogen hjælpe? Problemet er at finde matrixproduktet A^3v altså opgaven lyder;

Lad v = (1; 0; 1) og beregn 1. koordinat af matrixproduktet A^3v:

Matricen er givet ved A=[2,-2,2;-3,3,3;-1,1,5]


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2014 af A21 (Slettet)

Hej :) 

Der gælder følgende formel :

A^n * u = λ^n * u 

Hvis du kender værdien af λ som er egenværdien. Hvis λ fx er 2 ôg n er 3 så kan du gør følgende:

2^3 * (1; 0; 1) = (6; 0; 6)

Førstekoordinaten i dette tilfælde vil altså vær 6.

Håber det hjælper lidt :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Med den viste matrix A og vektor v gælder der

A v = [4 ; 0 ; 4]T = 4 v .

Derfor gælder der

A3 v = AA(Av) = AA(4v) = 4·A(Av) = 42·Av= 43 v


Skriv et svar til: 1. koordinat af matrixproduktet A3v

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.