Matematik

bestem forskrift(exponentiel)

13. januar 2014 af Necima (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Håber der en der kan hjælpe med en opgave og helst snarest muligt, med alle mellemregninger. Tak

En eksponentiel funktion har fordoblingskonstanten T2 = 5,8 .

Desuden oplyses, at grafen for funktionen går gennem punktet (8,13).

a) Bestem forskriften for funktionen.

Husk mellemregninger  :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2014 af mathon

                          y = b•2x/X2 = b•2x/5,8 = b•(21/5,8)x

                          13 = b•28/5,8

                                      b = 13 / 28/5,8

                          a = 21/5,8


Svar #2
13. januar 2014 af Necima (Slettet)

Det har jeg også gjort men hvordan finder jeg b? 

Fandt a således:

1) Tegnede grafen pr. håndkraft

2) Mine støttepunkter er så (8,13) og (13,3;26)

3) Løser ligningen a^5,3:

a^5,3=2

Isolerer a og jeg får a=2^1/5,3

a= 1,13972

Fra her ved jeg ikke hvordan jeg finder b.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2014 af mathon

#1
 

                          y = b•2x/X2 = b•2x/5,8 = b•(21/5,8)x

                          13 = b•28/5,8

                                      b = 13 / 28/5,8 = 4,99723

                          a = 21/5,8 = 1,12694


Svar #4
13. januar 2014 af Necima (Slettet)

b= 13. 

Men jeg forstår ikke dine mellemregninger. Gider du evt tilføje tekst? Hvor har du det første stykke fra? Altså, y=b*2......=b*(2^1/5,8)x? Forklarer du dette vil det andet resten stå klarer. Opgaven er nemlig en aflevering og derfor skal hvert trin forklares. 

Håber du har lyst. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Forskriften er udtrykt ved fordoblingskonstanten T2 eller X2 = 5,8 :

f(x) = b · 2x/X2

Man indsætter X2 = 5,8 og benytter så oplysningen f(8) = 13:

13 = b · 28/5,8

hvoraf man finder b;

b = 13 / 28/5,8 .

Heraf fås så den færdige forskrift

f(x) = 13 · 2(x-8)/5,8


Skriv et svar til: bestem forskrift(exponentiel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.