Fysik

fysik spørgsmål

14. januar 2014 af anonym1person (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har forsøgt at lave følgende opgave, men er i tvivl om det er korrekt. 

Du står på en bowlingbane med en bowlingkugle, hvis vægt er 6,0 kg. Bowlingkuglen holdes i en højde af 30 cm over gulvet. Bowlingbanen ligger på 2.sal i en bygning, og gulvet på 2.sal i bygningen ligger 10 m over gadeniveau.

1) Vælg bowlingbanens gulvhøjde som nulhøjde for den potentielle energi og beregn nu bowlingkuglens potentielle energi.

Epot= m*g*h = 6,0 kg * 9,82 m/s^2 *0,30 m = 17,676 J. 


2)Vælg nu gadeniveau som nulhøjde for den potentielle energi og beregn nu bowlingkuglens potentielle energi.

Giver det 0, eller hvordan skal det forståes? 

3) Nu tabes bowlingkuglen på gulvet. Beregn nu tabet i kuglens potentielle energi dels med gulvet som nulhøjde, dels med gadeniveau som nulhøjde.

også følgende opgave skaber lidt problemer

Opgave 5.

En bil har vægten 1250 kg. Bilen kører med hastigheden 80 km/h. Ved denne hastighed kan vi regne med, at den samlede modstandskraft Fmodstand fra vind og vejr er på 160 N.

Den fremadrettede trækkraft på bilen kaldes Fmotor.

Den samlede ydre kraft Fydre i kørselsretningen er da givet ved følgende udtryk:

Fydre = Fmotor – Fmodstand.

1) Beregn motorkraften, når bilen kører hen ad en vandret vej med konstant hastighed på 80 km/h.
Bilen fortsætter med at køre hen ad en vandret vej, men nu øges motorkraften til 350 N. Med denne motorkraft kører bilen 200 m.

2) Beregn  bilens sluthastighed, idet det forudsættes, at modstandskraften er uændret 160 N.

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. januar 2014 af peter lind

2) Højden af bowlingkuglem er her afstand fra gade til bowlingkuglen

3) Find den potentielle energi efter faldet og fratræk den potentielle energi i gulvhøjden

5.

Når bilen kører med konstant fart er den resulterende kraft 0

6) Find den resulterende kraft på bilen. Du kan enten beregne ud fra en bevægelse med konstant kraft elelr nemmest du kan bruge at tilvæksten i kinetisk energi er den resulterendes kræfts arbejde


Svar #2
14. januar 2014 af anonym1person (Slettet)

Fik ikke lige umiddelbart svar på det jeg søgte, men tak for forsøget :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2014 af peter lind

Kan du så ikke fortælle lidt tydeligere hvad du søger ?


Svar #4
14. januar 2014 af anonym1person (Slettet)

Jo, først og fremmest spørger jeg om, om nr 2) Vælg nu gadeniveau som nulhøjde for den potentielle energi og beregn nu bowlingkuglens potentielle energi, 
Giver 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2014 af peter lind

Nej. Du kan se af #1 hvordan du finder den potentielle energi når y-aksen har begyndelsespunkt i gadeplanet


Svar #6
14. januar 2014 af anonym1person (Slettet)

Hvordan beregnes det så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2014 af peter lind

I formlen for den potentielle energi er højden  afstanden fra gadeplan til bowlingkuglen


Skriv et svar til: fysik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.