Matematik

Funktioner

14. januar 2014 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er i gang med at kigge på beviset for:

cos(x)'=-sinx

og er jeg undrer mig over, hvorfor man på et tidspunkt går fra at sige: cos(pi/2-x) til sin(x). Jeg mener, hvordan kan de to ting være lig hinanden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2014 af mathon

            cos(u - v)  = cos(u)•cos(v) + sin(u)•sin(v)

            cos((π/2) - x)  = cos(π/2)•cos(x) + sin(π/2)•sin(x) = 0•cos(x) + 1•sin(x) = sin(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2014 af SuneChr

# 0

Lad enhedscirklen overbevise dig om rigtigheden.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det følger, for eksempel, af additionsformlen

cos(a+b) = cos(a)cos(b) - sin(a)sin(b)

med a = π/2 og b = -x


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. januar 2014 af peter lind

Det er en af de første formler man lærer nå man er gået i gang med sinus og cosinus. det kan ses af definitionerne på sinus og cosinus


Svar #5
14. januar 2014 af 1234radioen (Slettet)

Så sin(x) = cos(pi/2-x)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2014 af mathon

genlæs #1


Svar #7
14. januar 2014 af 1234radioen (Slettet)

Tak alle sammen.


Svar #8
14. januar 2014 af 1234radioen (Slettet)

hvis jeg taster cos(pi/2) ind på lommeregneren giver det ikke 0?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2014 af mathon

               Din lommeregners vinkelmål skal indstilles til radianer.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.