Matematik

Trigonometri

17. november 2005 af Sicma (Slettet)
Hej!

Er der nogen som kan hjælpe med denne opgave:

A=66,6 deg , b=4,6 cm og (vinkelhalveringslinjen fra vinkel A)= 3,2 cm

Jeg ved ikke hvordan jeg skal sarte... Nogen som vil være søde og hjælpe?

På forhånd tak!
Sicma

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2005 af Downunder (Slettet)

Er det en retvinkelet trekant. Eller hvordan ser trekanten ud.
Hilsen Morten

Svar #2
17. november 2005 af Sicma (Slettet)

#1 Vilkårlig trekant, dvs. formentligt ikke retvinklet...

:D

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2005 af Downunder (Slettet)

har du tegnet den for dig. Det er lidt at se når man har det foran sig

Morten

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2005 af Downunder (Slettet)

har du tegnet den for dig. Det er lidt at se når man har det foran sig

Morten

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2005 af Downunder (Slettet)

har du tegnet den for dig. Det er lidt at se når man har det foran sig

Morten

Svar #6
17. november 2005 af Sicma (Slettet)

ja

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2005 af Downunder (Slettet)

Har du ikke en matematik bog. F.x mat 1h eller sådan noget som du kan slå op i,,,

Svar #8
17. november 2005 af Sicma (Slettet)

#7 Jo...

Jeg skal starte med at finde side a, ikk? Det gøres vha. cosinusrelationen.

Vinkel B findes vha. sinusrelationen?

Vinkel C findes vha. trække vinkel A og B fra 180?

Er det rigtigt?




Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2005 af Downunder (Slettet)

Ja det lyder meget meget rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Vi kalder punktet hvor A's vinkelhalveringslinje møder siden a for vA.

Kig så på trekant ACvA - vi kender siden AC, siden AvA, og vinklen imellem disse to sider. Så kan du, på den ene eller anden måde, finde vinkel C, som jo også er vinkel i trekant ABC. Nu kender du altså to vinkler og en side i trekanten, så kan resten laves vha. sinus og cosinus.

Svar #11
17. november 2005 af Sicma (Slettet)

#10 Ok tak!

Svar #12
17. november 2005 af Sicma (Slettet)

#10

Men jeg kan da ikke 'på den ene eller anden måde' finde vinkel V?

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du kender vinkel A, siden AC og siden AvA. Herfra kan du f.eks. med cosinusrelationen finde siden CvA, og så bruge cosinus eller sinus til at finde vinkel C.

Svar #14
17. november 2005 af Sicma (Slettet)

#13

Men det kræver side a!

For at finde side a, bruger jeg cosinusrealationen:

a = sqrt(a^2 + vA^2 - 2(a * vA) * cos(A)) = 4,439?

Jævnfør facitlisten skulle det give 4,46 cm?

Hvad gør jeg forkert?

Svar #15
17. november 2005 af Sicma (Slettet)

Ingen som kan hjælpe?

#13

Hvis du vil, må du gerne forklare nærmere.

:D

Svar #16
17. november 2005 af Sicma (Slettet)

Nå.. nu har jeg fundet mig frem til alle værdierne... :D

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.