Kemi

hjælp til heterogene ligevægte

16. januar 2014 af kasper28 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorledes forskydes en kemisk ligevægt mellem et fast stof og en vandig opløsning af 

stoffet, hvis man tilfører mere af det faste stof til systemet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2014 af mathon


                     AB (s)   <--->   A+ (aq)    +   B- (aq)

                                           [A+] • [B-] = Kc     influeres ikke af øget AB (s)


Svar #2
16. januar 2014 af kasper28 (Slettet)

den vil jeg gerne have en forklaring på, selv har jeg svaret:

Det har ingen betydning, et fast stof har en konstant virkning. og fået at vide at det ikke er korrekt.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2014 af LubDub (Slettet)

her er en tilfældig reaktion

     AgCl (s)     <----->     Ag+ (aq)     +     Cl- (aq)

ved ligevægt er ligevægtskonstanten lig ionproduktet

     Ksp = Y

     Ksp = [Ag+] • [Cl-]

.. Hvis man laver et indgreb i (opløseligheds)ligevægten
   ved f.eks. at tilsætte NaCl (s), vil ligevægten forskydes, og Y > Ksp

   man siger her, at opløsningen er overmættet,
   og ligevægten forskydes på et tidspunkt mod venstre, så der igen vil være ligevægt.


Skriv et svar til: hjælp til heterogene ligevægte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.