Matematik

At finde skæringspunkt af to linjer

16. januar 2014 af Thehopebird (Slettet)

Hej.

Jeg har to linjer. 
Den ene hedder: f(x) = - ½ x + 4
Den anden hedder: g(x) = 2 x + 3

Hvordan finder jeg deres skæringspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2014 af LubDub (Slettet)

   sæt f(x) = g(x) og isoler x

   indsæt dernæst denne x-værdi i enten f(x) eller i g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2014 af 123434 (Slettet)

-1/2x+4=2x+3

-1/2x+4-4=2x+3-4

-1/2x=2x-1

-1/2x-2x=-1

-2,5x=-1

-2,5x/-2,5=-1/-2,5

x=0,4

X indsættes i ligningen

(0,4;3,8)


Svar #3
16. januar 2014 af Thehopebird (Slettet)

Okay, mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

#2

Nu er du igen i fuld gang med at regne andres opgaver - det er jo udmærket forklaret i #1, hvordan det skal gøres

:-)


Skriv et svar til: At finde skæringspunkt af to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.