Matematik

Potens: reducer følgende

17. januar 2014 af TheFimbe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal reducere følgende til én potens

813/93*32

Hvis ikke det 32 var der vidste jeg godt hvad jeg skulle gøre, men hvad skal jeg stille op med det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2014 af SuneChr

Forkort

(34)3 / [(32)3·32]

Husk en parentes i nævneren # 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2014 af 123434 (Slettet)

1# 

Hej, Sune 

Hvordan finder man frem til det resultat?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2014 af SuneChr

813 = (92)3 = ((32)2)3  = 32·2·3 = 312

93 = (32)3 = 32·3 = 36

32 = 32

Vi får så
312 / (36·32) = 312 - (6 + 2)


Skriv et svar til: Potens: reducer følgende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.