Matematik

En ret linie har hældningskoefficienten -2

17. januar 2014 af Bobsburgers (Slettet)

Yes hej. Jeg mangler hjælp til denne:

En ret linie har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0)

Bestem en forskrift for den funktion f, der har denne rette linie som graf.

f(x)=ax+b
3=-2*0+b
Så finder vi b ved at sige 
b=y-ax = 3-(-2)*0 = 3
3=-2*0+3

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2014 af exatb

Nej, (x,y) = 3,0 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- du har byttet om på x- og y-koordinaterne i det givne punkt P.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2014 af 123434 (Slettet)

x=3 og y=0

y=-2x+b

0=-2*3+b

0=-6+b

b=6

Så forskriften må hedde y=-2x+6


Skriv et svar til: En ret linie har hældningskoefficienten -2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.