Matematik

Hjælp til matematik opgave

19. januar 2014 af olavher (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle 

Jeg står i den situation at jeg har en smule brug for hjælp i forhold til en matematik opgave.. 

Opgaven lyder således; Bestem værdimængden for funktionen h(x) = 2x^3-3x^2-36x+9 for -4<x 

Bestem for enhver værdi af c antallet af løsninger til ligningen h(x) = c 

Jeg håber der er en venlig sjæl som har lydst til lige at smide en forklaring op på tråden. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af SuneChr

Man skal finde værdimængden for h
{ y | - 4 < x < ∞  ∧  y = 2x3 - 3x2 - 36x + 9 }
Undersøg ekstrema og grænseværdi af h for x → ∞

h(x) = c
Lad c gennemløbe de reelle tal og undersøg rødder for
2x3 -3x2 - 36x + (9 - c)  =  0

Vink:
grafen parallelforskydes stykket c i op- nedadgående retning.
 


Svar #2
19. januar 2014 af olavher (Slettet)

Jeg tror ikke rigtigt at jeg forstod den måde som du henviser til. 

Undersøg ekstrema for x-> ∞ ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2014 af SuneChr

# 2
Det er ikke ekstrema for x → ∞  men grænseværdien for  x → ∞
og i øvrigt også grænseværdien for   x → - 4+
Nedenstående skulle næsten i sig selv løse din opgave.

 

Vedhæftet fil:SP 2001140121.PNG

Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.