Matematik

Beregn de ukendte stykker i trekant ABC når a = 25,3, C = 68 grader og B = 36 grader

19. januar 2014 af fijona (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har regnet a ud men kan ikke finde c og b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du kan så finde A = 180-68-36=76.

Så kan du bruge sinus relationen til at finde de resterende sider.

Du har a/sin(A)=b/sin(B) <=> (a*sin(B))/sin(A)=b

Hvilket du så kan regne ud bliver b = 15.33. På tilsvarende måde beregner du så også c.


Skriv et svar til: Beregn de ukendte stykker i trekant ABC når a = 25,3, C = 68 grader og B = 36 grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.