Matematik

hjælp til komplekse tal.

21. januar 2014 af spiderm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej.

jeg har en opgave som ikke kan komme videre med.

Mit komplekse tal er såldes:

z=2+i

Og jeg skal nu beregne for z9.

jeg starter med at beregne argumentet:

tanθ(b/a) ⇔ tan-1(1/2)+π = Men min maple gider ikke skrive et tal, men skriver til 'arctan(1/2)+π'. Og med uden pi står det 'arctan(1/2)'. 

Jeg ved ikke hvad det betyder. 

Efter jeg har regnet argumentet ud, så skal man indsætte sine værdier ind eksponentielt og regne ud:

mit 'r' er |z|=√5. 

z=r*e(i*θ)

Hvad er det man ellers skal gøre for at kunne beregne argumentet? for at komme videre med opgaven.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af peter lind

Hvorfor adderer du π ?   Tallet ligger i første kvadrant, så 0<θ<π. du kan regner videre med θ som en kendt værdi. Senere får du så så bl.a. noget med cos(9θ) Der kan du så præve at indsætte dit invtan


Skriv et svar til: hjælp til komplekse tal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.