Matematik

svær og forvirrende ligning

21. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

Hej SP.

Fik igår hjælp til en opgave hvori jeg nu er blevet forvirret angående hvordan man er kommet frem til denne ligning. Ved det 2. trin forstår jeg ikke hvad der sker? Altså hvad sker der på den anden side af ligningen? Når parentesen ophæves? For kan ikke komme videre? 

Gang ind i den sidste parentes:

V = (2π/3)·r3 + π·r2·(5 - r)

   = (2π/3)·r3 + 5·π·r2 - π·r3 , Det er her jeg ikke er med,      og træk sammen

   = 5·π·r2 + π·((2/3) - 1)·r3

   = 5·π·r2 - (π/3)·r3


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af mathon

   …der ganges ind i parentesen, som hæves med det samme, da det er en plusparentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det blev forklaret flere gange i din anden tråd.

Skriv det ordentligt med eksponenter. Man ganger ind i parentesen med πr2 :

V = (2π/3)·r3 + π·r2·(5 - r)

   = (2π/3)·r3 + 5·π·r2 - π·r3 , det midterste led skrives først, og de to andre led kombineres

   = 5·π·r2 + (2π/3)·r3- π·r3 , i de to sidste led sætter man den fælles faktor π·r3 uden for parentes

   = 5·π·r2 + π·r3·(2/3) - π·r3·1

   = 5·π·r2 + π·r3·((2/3) - 1)      ,

   = 5·π·r2 -(1/3)·π·r3

   = 5·π·r2 -(π/3)·r3


Svar #3
23. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

Hvorfor ganger man med 1, når man sætter PI*r^3 uden for en parentes?


Svar #4
23. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

og hvor bliver -π·r3·1 når 1 kommer ind i parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

For at gøre det lettere at se, hvad der bliver tilbage inde i parentesen, når π·r3 sættes udenfor.


Svar #6
23. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

Ok, men er det en speciel regl du gør brug af? Er bare ikke helt med på hvordan man bare kan tillade sig til sætte et 1-tal ind? Og hvordan dette skulle gøre det lettere at se hvad der bliver tilbage inde i parentesen..


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg forstår ikke dit spørgsmål. Man sætter faktoren π·r3 uden for parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er et udtryk af formen

a·b - a = a·(b-1) .

Her sætter man den fælles faktor a uden for parentes.

En størrelse ændrer ikke værdi ved at man ganger den med 1.


Skriv et svar til: svær og forvirrende ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.