Matematik

relativ væksthastighed HASTER!

21. januar 2014 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med opg. 2 i dette sæt?

Vedhæftet fil: AFLOPG13.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om differentialligningen

dN/dt = (0,025 - 0,0004t)·N

b) Løs ligningen dN/dt = 0 når det vides, at N > 0 .


Svar #2
21. januar 2014 af johs5 (Slettet)

a)  jeg skal give en mere sprolig formulering

b)  Jeg skal kunne bestemme dem uden at løse ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Den relative væksthastighed er (1/N)·dN/dt = 0,025 - 0,0004t . Den er en lineært aftagende funktion af tiden.

b) Løs ligningen dN/dt = 0 , dvs (0,025 - 0,0004t)·N = 0 . Benyt nulreglen, idet N > 0 . dN/dt har samme fortegn som funktionen 0,025 - 0,0004t .


Svar #4
21. januar 2014 af johs5 (Slettet)

jeg skal stadigvæk ikke løse ligningen


Skriv et svar til: relativ væksthastighed HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.