Matematik

Lineær funktion

21. januar 2014 af Sarah08x (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Grafen for en lineær funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for f(x). bestem en forskrift for g(x). 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det formodes, at grafen for f(x) er en ret linie. Den lineære funktion g(x) = ax + b har samme hældningskoefficient a som f(x), og g(x) skal gå gennem punktet P(-2,4).


Svar #2
21. januar 2014 af Sarah08x (Slettet)

Dvs at a = 4?

Ved ikke hvordan jeg laver den, hvordan er metoden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke oplyst, hvordan funktionen f(x) ser ud. Funktionen g(x) har samme hældningskoefficient a som for funktionen f(x). Konstanten b bestemmes ud fra oplysningen om punktet P, dvs g(-2) = 4 .


Svar #4
21. januar 2014 af Sarah08x (Slettet)

Har en facitliste der siger at svaret er g(x)=-4x- 4
Skal bare forklare hvad der skal gøres for at løse opgaven trin for trin, og det er netop det jeg ikke kan finde frem til.

Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.