Matematik

I hvilket pkt antager fkt max. på mængden?

21. januar 2014 af chemie (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har problemer med følgende opg som har jeg har vedhæftet!

Kan ikke helt se hvordan jeg skal kunne svare på det når g er indblandet.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af peter lind

Det må betyde at f(x,y) kun er defineret på S. Hvis du indsætter g(x) = -1 i fumtionsudtrykket får du en meget simpel funktion ud af det


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2014 af lfdahl (Slettet)

Er følgende rigtigt overvejet?:

f(x,y) = x2 + y2 -2x -10y

g(x,y) = x2 + y2 - 2x -4y = f(x,y) + 6y

g(x,y) = -1 ⇒ f(x,y) = -6y - 1

[Punktmængden for hvilken: g(x,y) = -1 er en cirkel med centrum (1,2) og radius 2.]

f har derfor maksimum for laveste y-værdi i S nemlig i punktet (1,0): f(1,0) = -1

Tak for evt. afklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det lyder ganske fornuftigt og rigtigt.


Skriv et svar til: I hvilket pkt antager fkt max. på mængden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.