Matematik

Trigonometri

18. november 2005 af bs10 (Slettet)
Hej allesammen...
Nogle der kan hjælpe mig med den opgave her?

En stige, der har længden 7,5 meter, skal stilles op ad en mur. Stigens vinkel med jordoverfladen skal være mindst 45 grader, så stigen ikke skrider, og den må højst være 75 grader, for at stigen ikke skal vælte bagover.

Hvor højt når stigen op ad muren i højeste og laveste stilling?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2005 af Norn (Slettet)

Højst:
sin(45)=x/7,5m
<=>
x=5,3033m

mindst:
sin(75)=x/7,5
<=>
x=7,2444m

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2005 af appelsin (Slettet)

Norn - jeg beklager, at jeg nakker din tråd, bs10.

På side 7 i din opg. har du havet en buet streg for vinklen. Hvordan gør du det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2005 af Norn (Slettet)

hehe :) Det gør du bare...

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2005 af appelsin (Slettet)

Ej, kom nu.
Jeg har gennemsøgt alle funktionerne, og jeg kan ikke:
* Fjerne "dutterne" (de små cirkler) fra stregerne
* Lave en buet streg for at angive vinkel

Jeg fik programmet i forgårs, så jeg har ikke hetl styr på det. Min version er 1.1. Har du en nyere? (Desuden er det den danske)

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2005 af Norn (Slettet)

På den måde... Jeg troede du nakkede hjælpe tjansen fra mig :)

Skriv mig en mail, med din MSN account:
https://www.studieportalen.dk/users/show.php?u=14561&s=kontakt


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2005 af appelsin (Slettet)

Desværre, kan ikke komme ind på Messenger pt. En virus-agtig ting.

Okay, måske kom det lidt dårligt til udtryk i #2, at det var din matematik opgave, jeg talte om :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2005 af Norn (Slettet)

Hmm... okay!

"Fjerne "dutterne" (de små cirkler) fra stregerne"

Højreklik og tryk "skjul punkt"...

"Lave en buet streg for at angive vinkel"

Okay... Her har du to muligheder:
1. Tryk på makroværktøjet (under A) --> værktøj --> vinkelmarkering...

et'eren er fin nok, men hvis du skal lave store vinkelmarkeringer skal du lave en cirkel --> lav tre punkter på den --> marker dem (rækkefølgen du markere dem i er vigtig) --> tryk konstruer --> "cirkelbue gennem tre punkter" --> skjul så den del af cirklen (se 1), som du ikke gider se på!


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2005 af appelsin (Slettet)

Ah!

Tak skal du have.

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. november 2005 af Norn (Slettet)

hehe... så lidt!

Bs10 kan vel bare kapre tråden tilbage nu, hvis han vil :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. november 2005 af appelsin (Slettet)

:)

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Omvendt, hvilket resultaterne da også indikerer.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. november 2005 af Norn (Slettet)

haha ja! Det kan være svært, at bestemme om 5m er større eller mindre end 7m :)

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.