Matematik

Funktioner

25. januar 2014 af GalaxyTown (Slettet)

Jeg har fået stillet denne opgave:

Der er givet tre funktioner f(x)=-x+5, g(x)=2x-7 og h(x)=0,5x-1. Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for a) f(x) og g(x), b) g(x) og h(x), c) f(x) og h(x).

Jeg er fundet frem til koordinatsættet (1,4) alle steder - kan det være korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunkternes x-koordinater findes ved at løse ligningerne

a) -x +5 = 2x -7

b) 2x -7 = 0,5x - 1

c) -x +5 = 0,5x -1 .

Dit løsningsforslag er ikke korrekt. Du har byttet om på x- og y-koordinaten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2014 af peter lind

Det er ikke rigtig (1,4) ligger på grafen for f(x); men ikke på de andre grafer. Hvad har du gjort ?


Svar #3
25. januar 2014 af GalaxyTown (Slettet)


Svar #4
25. januar 2014 af GalaxyTown (Slettet)

Undskyld, jeg kom til at skrive forkert. Det skal selvfølgelig give (4,1). Kan det så passe at det giver dette i alle tre opgaver a) b) og c)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan jo selv kontrollere, om punktet (4,1) ligger på alle tre funktioners grafer.


Svar #6
25. januar 2014 af GalaxyTown (Slettet)

Det mener jeg, at de gør. Har jeg så ret i det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja. Der gælder jo, at f(4) = g(4) = h(4) = 1 .


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.