Matematik

Beregn vinkel C, AC og areal af trekanten

26. januar 2014 af juliemadsenmalle (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg har en matematik aflevering for til i morgen, og jeg har rigtig mange problemer med den her opgave som er beskrevet:

I en spidsvinklet trekant ABC er vinkel A = 40 grader, |AB| = 7 og |BC| = 5
1. Beregn vinkel C, |AC| og arealet af trekant ABC
Jeg starter med at beregne vinkel C
Vi ved af vinkel A = 40 grader, siden c = 7 og siden a = 5

Der findes endividere en stumpvinklet trekant ABC, hvor vinkel A = 40 grader, |AB| = 7 og |BC| = 5
2. Beregn vinkel C, |AC| i denne trekant

Jeg håber i kan hjælpe mig til, hvad jeg skal gøre!

evt. formler osv.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af mathon

Tegn det og få overblik:

    spidsvinklet trekant:
                                        Cspids = sin-1(7•sin(40°)/5) = 64,1°

                                        B = 180° - 64,1° - 40° = 75,9°

                                        b = sin(75,9°)•(5/sin(40°)) = 7,54

.

    stumpvinklet trekant:
                                        Cstump = sin-1(7•sin(40°)/5) = (180° - 64,1°) = 115,9°

                                        B = 180° - 115,9° - 40° = 24,1°

                                        b = sin(24,1°)•(5/sin(40°)) = 3,18


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2014 af mathon

kontrolberegning på siden b

       ved brug af cos-relationen fås:

                     a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A)

                     b2 - (2c·cos(A)•b + (c2-a2) = 0

                     b2 - (2·7·cos(40°)•b + (72-52) = 0

                     b2 - 10,7246•b + 24 = 0

                          b = 7,54   v   b = 3,18
                        


Svar #3
26. januar 2014 af juliemadsenmalle (Slettet)

#1
 

Tegn det og få overblik:

    spidsvinklet trekant:
                                        Cspids = sin-1(7•sin(40°)/5) = 64,1°

                                        B = 180° - 64,1° - 40° = 75,9°

                                        b = sin(75,9°)•(5/sin(40°)) = 7,54

.

    stumpvinklet trekant:
                                        Cstump = sin-1(7•sin(40°)/5) = (180° - 64,1°) = 115,9°

                                        B = 180° - 115,9° - 40° = 24,1°

                                        b = sin(24,1°)•(5/sin(40°)) = 3,18

Mange tak!


Skriv et svar til: Beregn vinkel C, AC og areal af trekanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.