Matematik

Toppunkt og punkt - forskrift

26. januar 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Hej

Hvordan kan man løse opgave b?
Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) 2.-gradspolynomiet f(x) er allerede skrevet på toppunktsformen. man kan aflæse toppunktets koordinater uden beregning.

b) benyt toppunktsformlen til at opstille to ligninger, og benyt oplysningen om det andet punkt til at opstille en 3. ligning, hvoraf a, b og c kan bestemmes.


Svar #2
26. januar 2014 af overkontroversiel (Slettet)

a) hvad mener du med at den er skrevet op på toppunktformen?

b) hvordan skal jeg benytte oplysningen om det andet punkt for at opstillen en tredje ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2014 af Jens6554545 (Slettet)

 a)Gang ind i ligningen, så du får et andengradspolynomium af formen ax^2+bx+c=0.

Brug toppunksformlerne x = -b/2a og y =-d/4a hvor d = b^2 -4ac


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2014 af LeonhardEuler

#1
Det er første gang jeg har hørt begrebet ''toppunktsformen''. Kunne du venligst uddybe det? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis (xT ; yT) er toppunktets koordinater for 2.-gradspolynomiet p(x) = ax2 + bx + c, kan dette skrives på formen

p(x) = a·(x - xT)2 + yT .

Polynomiet i Opg 1) er f(x) = 2·(x+3)2 - 7 , der netop har denne form. Heraf aflæser man koordinaterne for toppunktet for dette polynomium til

(xT ; yT) = (-3 ; -7)


Skriv et svar til: Toppunkt og punkt - forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.