Matematik

Mat B. Bestem F(8) og tegn grafen for f?

27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når der produceres

x ton af en bestemt vare, er omkostningerne pr. ton (målt i kr.) givet

ved

f

(x) x2 30x 400 500 x ? ? ? ? , hvor 5 ? x ? 25 .

a) Bestemf (8) , og tegn grafen for f .

b) Hvor mange ton kan der produceres, hvis omkostningerne pr. ton skal være under 250 kr.?

c) Bestem ved hjælp af f (x) det antal ton, der giver de mindste omkostninger pr.ton.

...


Nogen som kan hjælpe mig, er lidt væk i dette? skal man sætte 8 ind i x plads i formlen?


Har svært ved matetmaik b?

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af Therk

Til a): Ja, sæt x=8 ind i dit funktionsudtryk. Til de andre spørgsmål kan jeg desværre ikke tyde din måde at skrive din funktion på. :( Prøv evt. at skrive den igen eller upload et billede, hvor du har skrevet det i hånden eller i et program (Maple, Word, LateX etc.)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af 012343210

Jeg kan simpelthen ikke gennemskue din ligning, men:

a)Indsæt 8 i stedet for x og regn regnestykket ud

b)Lav en funktionsanalyse (differentiere funktionen og sæt den lig med nul og undersøg derved områder hvor funktionen er stigende faldende). Derefter sætter du f(x)=250 og finder x

Kig igen på din funktionsanalyse og find de steder hvor du kan have et minimum og hold de steder op mod hinanden.


Svar #3
27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet)

f(x) x2- 30x+ 400+ 500/ x , hvor 5 < x < 25

sådan ser ligningen ud, hved ikke hvad der skete med mit copy past.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2014 af 012343210

Prøv lige at komme med forslag til løsning i forhold til #2 så kan jeg godt kigge det igennem og det skulle være rigtigt.


Svar #5
27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet)

det skal stå 64-30*8+400+500/8, hvor 5 er <x<25

får A til 286.5

nr 2 er 250=x2- 30x+ 400+ 500/ x , hvor 5 < x < 25

hvilket jeg ikke helt ved hvordan jeg løser?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2014 af 012343210

a - rigtig:)

b. Hvis jeg kan antage at du er 1 års på en HF'er tror jeg at din lærer syntes det er okay at du lader din lommeregner om det. Den er bestemt ikke nemt at løse i hånden...


Skriv et svar til: Mat B. Bestem F(8) og tegn grafen for f?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.